Kategorija proizvoda
Kontaktirajte nas

Нингбо Кианхао Метал Продуцт Цо, Лтд

Додај: Но.2086 Нингхенг југ пута, Хенгки град, Иинзхоу, Нингбо, Зхејианг, 315131, Кина

Контакти: Рогер Јианг

Мобилни: + 86-13906686835

Тел: + 86-574-88065888 88063688

Факс: + 86-574-88471818

Сајт: хттп : //ввв.цастинг-стеел.цом/ хттп : //ввв.цнлонгкинг.цом

Е-маил: сале@цастинг-стеел.цом

Vruća linija za servis
+86-574-88065888

Novosti

Dom > NovostiSadržaj

Узроци и превентивне мере аутоматског ливења Механичка лепљива песка

Механички лепљиви песак, познат и као лепљиви песак од металне течности, састоји се од течног метала или металног оксида кроз капиларну инфилтрацију или гасни инфилтрациони пут у површину пећине на површини шупљине, на површини аутомобила Ливење метала и пескову механичку мешавину слоја лепка . Љепљиви слој песка Кингхе се може видети када је метални сјај. Механичка лепљива површина песка била је спужва, чврсто се налазила на површину аутомобилског ливења, а више се десила у топлотној површини језгра песка и песка и снажној песковитој затегнутости ниских делова, попут наливања близу уста, дебелог дела аутоматског ливења , Гроове.

Механички лепљиви песак не утиче само на квалитет изгледа аутомобилских одливака, већ такође узрокује укидање, тако да се механичком лепљивом песку аутоматског ливења мора посветити довољна пажња како би се побољшао принос производа. Комбинујем се са годинама практичног искуства у производњи и упућујем се на релевантне информације, причам о узроку аутомобила за пјескарење и његовим мјерама за превенцију.

1, Аутомобилско ливење и дизајн

Овакав дизајн ће промовисати производњу механичких штапова ако лијевање и узорак доводе до тога да песак има оштри, надвишен или протуштајући облик или равно пјешчано или песковито језгро. Будући да ће оваква структура аутомобила одливати песак, концентрирати локално концентрацију топлоте песка, њене нормалне перформансе се уништавају, песак, површина језгре песка унапријед колапса, стаљени метал или метални оксид лако се продре и створи механички лепљив песак. У том смислу, у топлотним концентрираним деловима употребе специјалног песка, као што је цирконски песак или оливински песак, како би се побољшала дуготрајна топлота или високотемпературни радијацијски капацитет.

2, изгледа

(1) изглед лошег процеса дизајна, тако да песак није чврста или компактна сабија, проузроковати површину шупљине или грубе површине, постоји директан утицај на производњу механичког лепљивог песка. Изглед дизајна процеса често се појављује сљедећа грешка:

Прво, део калупа погрешног избора, што доводи до тога да је тип превисок, или у облику песка у формирању дубоке шупљине.

Друго, појављивање калупа на дну распореда неправилног положаја, тако да је депресија тешко за Цхунг-а, то може бити због превише блиског узорка из зида, или изгледа превише близу. Због распореда је превише гужвана, узроковање аутоматског лијевања ствара отекнути песак, чак и ако нема очигледног отицања песка, постојаће механички лепљиви песак. Због истог порекла дефекта, механички лепљиви песак и избочина ће се појавити на истом аутомобилском лијевању.

Треће, положај спрске, подизача и тркача је неправилно уређен, Цхунг-ова стварна депресија ће бити лако, а то је распоред система подизања.

Четврто, од нагиба калупа <1,5 °,="" чак="" и="" ако="" је="" ткање="" песка="" одговарајуће,="" учинити="" површину="" песка="" сузавим,="" лако="" је="" направити="" инфилтрацију="" метала="" или="" металних="">

(2) изглед лоше структуре процеса, што доводи до статичког притиска металне течности је превисоко. Због повећања статичког притиска, оптерећење песка ће се повећати, па је потреба за посебним методом песка или компактнијег модела за отпорност на металну течност на осмотском притиску песка.

3, кутија за пескирање

Дизајн и конструкција кутије за песак је неразуман, што резултира неуједначеном компактношћу песка или Чунг песком је превише мекан.

Општи узроци ових проблема су следећи:

(1) неправилан положај кутије, спречава неке од потапања Цхунг реалног, што доводи до локалног песка превише меког, што изазива отицање песка или механичког лепљивог песка.

(2) због кутије за песак је премала да би изазвао Цхунг песак није стваран.

(3) неодговарајућа позиција кутије, тако да спруга и подизач не могу бити постављени на правом месту, тако да подизач или спруга и врста песка између компактности нису чврста. И зато што Одсјек ће неизбежно довести до концентрације топлоте, тако да је механички лепљиви песак озбиљнији. Због тога, уколико се положај спрске или подесивача не може мењати, кутија мора бити одсечена или уклоњена из целине.

(4) кутија је превисока. Механички лепљиви песак обично се повезује са непропусношћу површине шупљине и статичким притиском стаљеног метала, величином притиска металне течности и густином метала и висином горње кутије. Ако желите да почнете са смањењем аутомобила, кутија би требала имати одређену висину, али учинак песка мора бити побољшан.

4, систем за подизање

(1) неодговарајућа позиција подизача проузроковала је локално прегревање песка, чиме се преурањено уништава површина шупљине. Метална течност или метални оксид, формиран при високој температури, вероватније ће продрети у површину шупљине.

Примери таквих случајева су следећи:

Прво, спруе или рисер са површине превише близу да се формира вруће одјељење, врући дио типа песка, ако не Цхунг, механички лепљиви пукотински недостаци ће бити врло озбиљни.

Друго, у одређеној шупљини на површини претока метала превише ће се загријати до довољне количине да се уништи степен. Ако је почетна ојачана чврста љуска у шупљини касније инфилтрирана стаљеним металом, лепљиви песак је још озбиљнији.

Треће, у изливању, где може да изазове притисак металне течности превише високи било који фактор, може довести до стварања аутоматског лијевања механичког лепљивог песка. Када метална течност није само висок притисак, а температура је висока, ситуација је нарочито озбиљна.

(2) проценат попречног пресека спруге, тркача и тркача је неправилан, тако да се стаљени метал континуирано оксидира током наливања, повећавајући број металних оксида и узрокују флуксирање молдинг песка. Током поступка сипања, систем за гатање увек треба да буде напуњен стаљеним металом, иначе се метални раствор може оксидовати у било ком делу аутоматског ливења.

(3) величина вратног вратила је превелик, изазваће прегревање околног песка, што је чест проблем. Овај проблем је често узрокован превеликим вратом, како би се метал држао у дну уста није претерано очврснут, морате повећати величину врата. Ако дизајн вратног носача није настао због неправилног пуњења, најбоље је скратити врат окретача како би се спречило стрјевање, умјесто повећања његове величине. Мања врата вратанца, могу смањити топлину песка.

(4) непропустан дизајн капице или спруе, тако да се приликом сипања у ваздух узрокован оксидацијом металне течности, која је обично узрокована турбуленцијом, са металном површинском оксидном фолијом настави да акумулира механички адхезиони песак.

5, песак

(1) оригинална расподела величине честице пијеска није равномерна, узрокује компактност песка на ниском нивоу, оригинална расподела величине честица песка има максималну компактност песка.

(2) ток песка и лоша способност формирања.

(3) шкољкасти песак на смоли је сувише танак филм, учинит ће шкољку локалне снаге и локални песак није покривен смолом, често због овог једноставног разлога, тако да се формира механички песак.

(4) Пропустљивост калупа је превисока, што је још један одраз превелике дебљине песка. Дишљивост и компактност су два фактора која утичу једни на друге. Низак степен запушљивости је добра вентилација, и обрнуто.

(5) карбонски материјал од песка или деоксидациони материјал је недовољан, производиће превише металног оксида, тако да се оксид мокри песак и лако продире.

6, језгро

(1) Унцоатед песак језгро песка превише груба или лоша расподела величине честица, а оригинална расподела величине делова песка није равномерна, утицај формирања механичког лепљивог песка.

(2) језгро песка није Цхунг, а врста песка није исто што и природа истог, механички лепљиви песак има значајан утицај.

(3) површина језгра песка груба или порозна, изазвати механички лепљиви песак. Талирани метал или метал оксид инфилтрира ову грубу или порозну површину, а затим инфилтрира језгро.

(4) језгре песка током складиштења влаге. За језгро песка, вода је превише проблема. Зато што језгро песка превише воде није лако открити. Неке песковите језгре изгледају сувим, али у ствари вода је и даље веома висока.

(5) језгро песка у руковању безбрижним или у бојама је још увијек у влажном стању при руковању и доводи до оштећења или абразије. Последица је да премаз на језгру није довољан да се метали или оксиди метала не продре у језгро. Боја на одјелу оштећења као да језгро песка отвара рупу, чиме се метална течност врела и ствара механички лепљив песак.

(6) плитко језгро превлаке превише плитко, директно ће изазвати механички лепљиви песак.

(7) ниска је јака температура високе чврстоће песка. Због недостатка глине у боји или превеликог растварача, тако да се садржај везива смањује, што резултира мањом чврстином превлаке изазваним механичким адхезијским песком.

(8) језгро песка мешавина сиромашна, тако да су поједини делови језгре језгре песка сувише ниски, што доводи до јамања приликом ливања, што резултира механичким лепљивим песком.

(9) чишћење језгра језгра и лоше поправке, то ће директно изазвати механички лепљиви песак. Језгро песка да ојача инспекцију, такве недостатке би требало да буду у стању да избегну.

(10) језгра пијеска у дипу, боја за распршивање се није поново осушила. И језгро песка у песку у мокрој плима као иста, превлака није лако одлепити и олупити.

(11) кутија за језгро није чиста, учинити језгро песка причвршћеном за кутију језгра, што доводи до храпавости површине песка. Високо квалитетно језгро песка има густи површински слој, кутија језгра није чиста и не може добити густи површински слој висококвалитетног пешченог језгра.

7, облик

(1) Цхунг песак мекан и компактан степен неједнаких. У већини случајева, једнако је важно имати униформу и компактност. Међутим, понекад је компактност песка равномернија од укупне мекости песка.

(2) лоше поправљање песка. Површине за поправку песка су грубе, изазвале механички лепљив песак; поправљање или поправљање делова воде је превисоко, узрокује да метална течност прожима и изазове механички лепљив песак.

(3) напунити лоше дијелове грубе, лабаве, постојаће механички лепљиви песак.

(4) наношење песка неједнако или неадекватно.

(5) сувим или сувим сувим премазом сувог типа.

(6) прекомерна количина течности за ослобађање калупа ће ослабити чврстоћу песка, допринијети врипању стаљеног метала и производити механички песак за аутоматско ливење.

(7) премазивање песка је сувише ниско, превлака ће бити инхалација песка, што резултира бојом, пада или пилинга изазваним механичким лепљивим песком.

(8) површина површине прекривена недовољном количином песка, што је уобичајена радна немарност.

(9) топли и хладни материјали (језгро песка, песак, језгро, хладно пеглање итд.) Се спајају. Врући и хладни материјал се састоји, направиће кондензацију воде. Влага може изазвати механички лепљиви песак, док значајно повећава брзину производње оксида, након чега следи метална оксидна инфилтрација. То је општи узрок механичког лепљивог песка, али и главни разлог за моделирање високог притиска механичког лепљивог песка.

8, метални састав

(1) лако се формира добар ток металних оксида, добра покретљивост метала од површинске напетости или дебљи метал чешће изазива механички лепљив песак.

(2) легуре које садрже компоненте са ниским температуром топљења, као што је оловна бронза у води, лако доводе до механичког лепљивог песка. Пошто је олов још увек у стању тока када је температура много нижа од матичне температуре метала.

(3) потреба за високом температуром легура аутомобила за ливење. Како је ток легуре добар, лако се ствара механички лепљиви песак. Поред тога, пошто је температура преливања висока, брзина формирања оксида је убрзана, па стога постоји тенденција формирања оксидативног механичког лепљивог песка.

9, заливање

(1) температура преливања је превелика, не само да ће побољшати флуидност стаљеног метала, већ и брзо оксидацију металне течности, чиме се убрзава појављивање оксидативног механичког лепљивог песка.

(2) лонац је превисок и горња кутија је превисока, формираће превисок метални индентер, како би се метал или оксид промовисао у песне врсте.