Kategorija proizvoda
Kontaktirajte nas

Нингбо Кианхао Метал Продуцт Цо, Лтд

Додај: Но.2086 Нингхенг југ пута, Хенгки град, Иинзхоу, Нингбо, Зхејианг, 315131, Кина

Контакти: Рогер Јианг

Мобилни: + 86-13906686835

Тел: + 86-574-88065888 88063688

Факс: + 86-574-88471818

Сајт: хттп : //ввв.цастинг-стеел.цом/ хттп : //ввв.цнлонгкинг.цом

Е-маил: сале@цастинг-стеел.цом

Vruća linija za servis
+86-574-88065888

Novosti

Dom > NovostiSadržaj

Аутоматски ливење против вена додатака

Производња цилиндра за аутомобиле, главе цилиндра, улазне и излазне, шупље водене јакне и вруће секције унутрашњег угла Одељења за често прорезивање, што представља дефекте вена, јер је положај брушења у шупљини тешко очистити, дефекти ће ометати нормалан проток воде за хлађење, озбиљан узрок мотора да спали цилиндар; у излазни канал ће утицати на карактеристике вортека ваздушних путева, озбиљно утичу на перформансе мотора, тако да се ријеше дефекти вена за главе цилиндара и друге лијевање аутомобила. Од виталног је значаја.

Прво, узроци недостатака вена

На 573 ° Ц, кварцни песак пролази кроз кристални прелаз од β-кварца до α-кварца. Термички притисак који је проузрокован експанзијом фазе доводи до пуцања површине језгре песка, а стаљено гвожђе продире у пукотину како би се формирало вено. Генеришу се основни услови вена, један је топлотни напон произведен експанзијом фазе промјена је већа од површинске јачине песка; друга је течност из течног гвожђа и има довољно течности. Дефекција вена је врста врсте експанзије квашних дефеката, пример производње приказан на слици 1. Уопштено се верује да: ① што је већи садржај првобитног песка СиО2, озбиљнији су вени дефекти. (2) Што је концентрација првобитног песка већа, то су тежи дефекти плака. ③ већа температура течења, што су тежи дефекти вена. Међутим, температура ливења се одређује према структури ливења, дебљина зида, не може се произвољно промијенити.

Гдје се могу смањити термички фактори напона ће смањити појаву моиреа, гдје може побољшати јачину језгре и жилавост кључних фактора смањиће појаву вена, гдје фактори могу убрзати чврстоћу гвожђа, такођер могу смањити генерисање пулса. Пракса је показала да тенденција смола песка да производи вене дефекте по редоследу: песак смоле хладне кутије → ПЕПСЕТ смоле песак → пресвучени песак → песак фуран смоле → алкални фенолни смолни песак.

Друго, да би се решио проблем дефеката вена

Мере које се предузимају против дефеката вена могу се приписати следећем:

(1) да се смањи експанзија језгре песка ширење првобитног песка је главни узрок настанка вена, тако да се смањи проширење првобитног песка да би се решио проблем вена дефекти најприје узимају у обзир изворни песак на високом температура је транзиција кристала, праћена експанзијом запремине. Ако кварцни песак после 900 ℃ изнад високих температура калцинације после хлађења кристалном фазном транзицијом буде неповратан, тако да се оригинална регенерација песка или печење после употребе значајно поправи дефекте вена; производњу дијелова од ливеног гвожђа не треба да је изворни песак превише висок садржај СиО2, достиже се 92% Може бити, јер што је већи садржај СиО2 већи степен топлотне експанзије, опћа производња може покушати користити рециклирани песак.

(2) да би се подесила оригинална расподела величине честица пијеска Ако је оригинална величина честица песка превише концентрирана, укупна експанзија ће бити очигледнија манифестација, опћа употреба три или четири сито песка, глава аутомобила цилиндара препоручена величина честице 0.355 ~ 0.154мм (50/100 Хеад), покушајте да избегнете употребу величине честица 0,224 ~ 0,106мм (70/140 месх) и више финог песка.

(3) да побољша језгро песка на собној температури, високу температурну јачину у истом песку под истим околностима, јачина језгре песка зависи од врсте компресије лепљивих и песковитих језгара, јер је хладна кутија песак високог притиска, песак језгро језгре, Простор за ширење песка на високој температури је мали, тако да је лако произвести дефекте вена.

(4) употреба специјалног песка ① хромита песка углавном помоћу хладног ефекта како би се спријечило вене, кварцни песак може се мјешати са одређеним процентом. ② зирцониа ватростални висок коефицијент експанзије је низак, али цена је висока, ретко се користи. ③ печење песка је пешчани пилинг загрејан до 870 ℃ изнад, а изолација за одређено време, тако да се пуна силикатна песка постиже за промену фазе, тако да печење песка, такође познато као фаза мења песак. Након третмана фазне промене, не само да је значајан пад експанзије значајно опао, а песак у кристалној води, органски загађивачи, карбонати и оксиди високом температурном калцинацијом био је пуно уклањања, тако да печење пешчаног и пешчаног песка у поређењу са не само киселом потрошњом Ниска вредност, количина запаљења и мала запремина гаса, мање садржаја блата, важније је ниска стопа експанзије. Не само да може смањити количину додатног лепка, већ је ефикасније да спречи појаву зрна калупа, врућег пуцања, лепљивог песка и других дефеката, побољша тачност лијевања. ④ Баозху песак сферичног облика је глатко, без конвексних вена. Његова мобилност и пуњење су добри, могу добити добар облик и снагу плесни, колапибилност је добра, операције лагане обраде песка, употреба везива од других сличних врста песка има већу уштеду, ниску топлотну експанзију и хромову руду И други посебан песак исто, тако производња ливења високе димензионалне тачности, руптуре и површинских дефеката, ливење високог приноса. Баозху песак компактност, високе чврстоће, чак и ако је употреба поновљене регенерације такође врло сломљена, може смањити процес ливења прашине на производном окружењу загађења, добру регенерацију, смањити емисије индустријског отпада, погодне за заштиту животне средине. Висока ватросталност је главна компонента алуминијума, рефракторност ≥ 1790 ℃, како би се задовољила ливење различитих метала и легура, лако се опоравити, тако да се решење шупљине шупље и вена мана представља добар избор.

(5) улога специјалних премаза хладне боје може убрзати очвршћавање стаљеног гвожђа, углавном погодно за одливке аутомобила, једноставно и једноставно; за густе комаде ефекта није очигледно.

(6) адитиви против вена Тренутно је на тржишту широк спектар анти-веганских адитива, према састојцима углавном органски и неоргански, прва је мешавина силиката и металног оксида, његова ниска тачка топљења, на високим температурама са силикатним песком да формира стакло за попуњавање пукотине језгре језгре, како би се спријечило растопљено гвожђе у пукотине, овај адитив се може направити у округлим зрном, јачина језгра језгра мале, додајући количину од 1,0% до 5,0% ; други је органски адитиви, додајући мање 0,3% до 1,5%, интензитет удара од неорганске очигледне и велике количине гаса.